Universiteit Leiden

banner

Doe de tests

De Universiteit Leiden biedt verschillende tests die kunnen helpen bij het maken van een goede studiekeuze. In een studiekeuzeproces doorloop je meestal vier fases, waarin je meer zicht krijgt op jezelf en op de mogelijkheden. Op dit studiekeuzeplein vind je voor iedere fase een aantal tests die je helpen om informatie over jezelf te verzamelen.

Klik op de fase waarin je je nu bevindt en bekijk de tests, opdrachten en tips om je voor te bereiden op het maken van je studiekeuze. Weet je niet precies in welke fase je zit, begin dan gewoon bij de eerste fase. Het is sowieso nuttig om alle fases eens een keer goed door te lopen.

Elke test die je invult geeft jou inzicht in jezelf. Alle resultaten bij elkaar maken dat jij een goed beeld krijgt van jezelf en passende studies. Toch kan dit soms nog een ingewikkelde puzzel zijn. Bespreek je resultaten ook met je ouders, je schooldecaan, een studiekeuzeadviseur of anderen. Je kunt de resultaten namelijk per test uitprinten of mailen naar diegene met wie je de resultaten wilt bespreken.