Oriënteren
Bij het oriënteren ga je op zoek naar informatie over studeren in het algemeen en over allerlei opleidingen die je na het voortgezet onderwijs zou kunnen gaan volgen. Je wilt weten welke motieven voor jou belangrijk zijn om te bepalen of, wat en waar je wilt gaan studeren.
Je hebt nog niet echt een idee wat je wilt gaan studeren. Voordat je je gaat oriënteren op alle mogelijke opleidingen is het belangrijk dat je eerst stilstaat bij jezelf. Wie ben je? Wat kan je en wat wil je? Met een aantal tests helpen we je op weg.
Pas als je jezelf goed kent, kun je op zoek naar een opleiding. Welke opleidingen zijn er eigenlijk allemaal? Kijk alvast eens op de Studies pagina of anders op studiekeuze123.nl of Kiesjestudie.nl naar de HBO en WO studies die in Nederland aangeboden worden. Welke opleidingen kan je met jouw profiel doen? Wat lijkt je interessant?


Fase van Oriënteren afgerond? Ga dan door naar de Verkennen-fase!
Wat is wat?
Wil jij studeren aan een universiteit, maar ben je nog niet erg bekend met de academische wereld? Geen punt, voor elke aanstaande student geldt natuurlijk dat studeren aan een universiteit een heel nieuwe ervaring zal zijn. Er gaat straks een nieuwe wereld voor je open en op de website Wijzer kun je alvast online kennis maken met deze wereld. Met tekst en uitleg worden veel gestelde vragen beantwoord. Bekijk ook de door studenten gemaakte filmpjes!
Je bent nog niet ingelogd.
» log in voor meer tests en tools.