Tests
Het kiezen van de juiste studie is niet makkelijk. Het is een belangrijke beslissing, want het gaat over je toekomst. Tegelijkertijd is het goed om je te realiseren dat het niet een keuze is voor de rest van je leven.
Zie het meer als een keuze voor de fase die nu voor je ligt.
Neem de tijd om deze keuze te maken en pak het zorgvuldig aan.
De Universiteit Leiden helpt je graag bij het maken van een goede studiekeuze!
Bij een goed studiekeuzeproces doorloop je vier fases, waarin je meer zicht krijgt op jezelf en op de mogelijkheden. In iedere fase vind je een aantal tests die je helpen om informatie over en voor je zelf te verzamelen.
Klik op de fase waarin je je nu bevindt en bekijk de tests, opdrachten en tips om je voor te bereiden op het maken van je studiekeuze. Weet je niet precies in welke fase je zit, begin dan gewoon bij de eerste fase. Het is sowieso nuttig om alle fases eens een keer goed door te lopen.
Let op!
Elke test die je invult geeft jou inzicht in jezelf. Alle resultaten bij elkaar maken dat jij een goed beeld krijgt van jezelf en passende studies.
Toch kan dit soms nog een ingewikkelde puzzel zijn. Bespreek je resultaten ook met je ouders, je schooldecaan, een studiekeuzeadviseur of anderen.
Je kunt de resultaten namelijk per test uitprinten of mailen naar diegene met wie je de resultaten wilt bespreken. Ook vind je je resultaten en notities die je gemaakt hebt terug in 'Mijn account' en je geselecteerde opleidingen in 'Mijn opleidingen'.
Je bent nog niet ingelogd.
» log in voor meer tests en tools.
8 stappen van het Leids Studiesysteem

Als je kiest voor een studie aan de Universiteit Leiden, krijg je goede begeleiding bij je studiekeuze én tijdens je studie. Ons Leids Studiesysteem helpt je om je eerst breed te oriënteren op mogelijke studies en daarna echt te verdiepen in de studie van je keuze. En als je hier straks studeert, kun je je studie vlot doorlopen en succesvol afronden.